Economie

Rita Peers hoopt op een nieuwe wind van een nieuwe schepen


Audio Reportage


Brugge, maandag 5/3/2007. De Verenigde Handelsgebuurtekring Brugge (VHB) heeft binnenkort een gesprek met schepen van lokale economie Boudewijn Laloo, met daarin een evaluatie van het voorbije jaar. Naar aanleiding van dit gesprek vroegen we Rita Peers naar de problemen waar de handelaars uit Brugge mee te kampen hebben.

Ruimte voor beter

Zo is er het nieuwe mobiliteitsplan, dat zich volgens Peers voornamelijk op de gouden driehoek, het centrum van Brugge, richt. Zo worden de poortstraten als winkelstraat in het plan en de routes van De Lijn vergeten. Ook over de aanpak van de promotie van de lokale economie zijn er ook bemerkingen. "Brugge als winkelstad," moet ook in de poortstraten. De VHB vraagt ook al jaren voor een inspanning om Brugge aantrekkelijk te maken vanaf de poorten, zoals bijvoorbeeld bij de kerstverlichting. Stevige kritiek ook op de dienst toerisme en het toeristisch beleid dat klaarblijkelijk los wordt gezien van de rest van de lokale economie.

Ook goed nieuws

Maar VHB ziet niet zeker niet alles zwart. De komst van de ondergrondse parking in de Langestraat klinkt Peers als muziek in de oren. En wat schepen Laloo zelf aan gaat: "Een nieuwe schepen, een nieuwe wind..." hoopt Peers, die er meteen bij opmerkt, dat van voorgangster Hilde Decleer vooral het vernieuwend positief overlegmodel wordt herinnerd: "Schepen Decleer overlegde met iedereen over alles. Dat duurt misschien wat langer, maar iedereen werd wel gehoord, en dat kunnen wij bijzonder appreciŽren. Dat is nog wel eens anders geweest..."

(SDG-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Boudewijn Laloo    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag