Nieuws uit de Brugse regio

Wazige camerawet biedt onvoldoende privacy-garantie


Audio Reportage


Nationaal, donderdag 1/3/2007. Vanmiddag werd in de Kamer van Volksvertegenwoordigers de camerawet besproken, waarmee het gebruik van bewakingscamera's op publieke plaatsen wordt geregeld. CD&V was vragende partij voor een wettelijke regeling ervan maar oordeelt nu, dat het voorstel dat op tafel ligt 'erg wazig is'. De wet is ook voor Brugge van belang, met het oog op de nakende inplanting van 3 camera´s, vlak bij het Entrepot in Sint-Jozef.

'De wet zal aanleiding geven tot betwisting en te weinig garanties bieden voor de privacy van de gewone burger,' zegt Katrien Schryvers van CD&V, die vindt dat camera´s alléén geplaatst zouden mogen worden, met een expliciete goedkeuring van de gemeenteraad én evaluatie van de plaatsing door diezelfde raad.

'De uitdrukkelijke goedkeuring van de gemeenteraad is nodig om de privacy van de mensen te vrijwaren, en mogelijke inbreuken vast te stellen door een regelmatige evaluatie. We leven immers in een evoluerende maatschappij waarin ook de techniek niet stil staat,' zegt Schryvers, die waarschuwt voor al te lichtzinnig gebruik. Zij vraagt ook uitdrukkelijk, dat alle bewoners die in de omgeving van camerabewaking wonen zouden moeten kunnen controleren, of hun privacy niet geschonden wordt.

(FN-Meegedeeld-CD&V)

Meer over Jongeren    Politiek    CD&V    Sint-Jozef    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag