Nieuws uit de Brugse regio

Provincie stelt mobiel sportevaluatiecentrum voor


Audio Reportage


West-Vlaanderen, woensdag 28/2/2007. Gisteren stelde de provincie West-Vlaanderen zijn nieuwste aanwinst voor. Het mobiel sportevaluatiecentrum komt er in navolging van de provinciale sporttest. De met allerlei tests uitgeruste trailer, kwam er na samenwerking met Mensana. Met het mobiel sportevaluatiecentrum, kunnen gemeenten, federaties, politiezones of bedrijven conditietesten laten afnemen.

"De Sports Talent Coach, zoals de trailer genoemd wordt, biedt een groot aantal diverse testen aan," zegt adjunct-adviseur van de provinciale sportdienst Eric De Bruyne. "De screening meet de maximale inspanning op de fiets- of loopergometer, de buik- en rugspierkracht en de lichaamssamenstelling waarbij het vetpercentage en de botdensiteit bepaald worden. Krachttesten waarbij je aan de hand van hoogtechnologische apparatuur de verschillende soorten van krachten kunt testen, behoren ook tot de mogelijkheden. In de trailer kun je eveneens terecht voor een biomechanische analyse zoals een voet- en loopanalyse, fietspositie-analyse en een statisch-dynamische evaluatie of voor een algemene check-up waarbij het vetpercentage, de botdensiteit en de oxidatieve stress bepaald worden.

Dank zij de tussenkomst van de provincie zijn de tests vrij voordelig, zegt gedeputeerde Titeca. Het mobiel sportevaluatiecentrum kost 750 euro per dag voor gemeenten, federaties, clubs of scholen en 1500 euro per dag voor andere organisatoren.

(GG-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag