Nieuws uit de Brugse regio

Camera´s aan entrepotgebouw noodzakelijk kwaad


Audio Reportage

Camera´s aan entrepotgebouw noodzakelijk kwaad
Brugge, dinsdag 27/2/2007. Op de gemeenteraadszitting van vanavond, kreeg schepen Moniek Boydens de unanieme goedkeuring, voor het plaatsen van drie beveiligingscamera's aan het Entrepotgebouw. Toch was er ook kritiek op de plannen, met name van raadslid Charlotte Storme (sp.a).

Storme noemde de camera´s "een helaas noodzakelijk kwaad" en vindt dat ze eigenlijk ongepast zijn in een omgeving waar jongeren zichzelf moeten kunnen zijn. Toch stemde ze uiteindelijk vóór het voorstel, maar ze vindt dat er veel meer aan de voorkoming van geweld moet worden gedaan. Daarom vroeg ze een veiligheidsdebat hierover te voeren. Burgemeester Patrick Moenaert vond dat laatste dan weer overbodig en een toegeving aan het Vlaams Belang.

Wet privacy

De twee camera's aan het entrepotgebouw, die gericht zijn op het privé-domein zullen worden gecontroleerd door het Entrepot zelf. De derde camera, die de parking en de openbare weg zal controleren, zal enkel worden geconsulteerd door de politie, volgens de wet van de privacy. De opnames zullen één maand bewaard worden.

(FN-SDG-Op Locatie)

Meer over Jongeren    Politiek    Vlaams Belang    sp.a    Patrick Moenaert    Charlotte Storme    Monique Boydens    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag