Nieuws uit de Brugse regio

Landuyt: lessen geleerd uit de ramp met de Tricolor


Audio Reportage

Landuyt: lessen geleerd uit de ramp met de Tricolor
Brugge, zondag 25/2/2007. Vier jaar geleden werd onze zee en onze kust door de ramp met de Tricolor zwaar vervuild. BelgiŽ heeft vandaag 2.000.000 euro schadevergoeding toegezegd gekregen van de eigenaar van de Tricolor, maar er is meer.

Lessen geleerd

"Er is ondertussen echter veel meer gebeurd," zegt Minister van de Noordzee Renaat Landuyt (sp.a): "We hebben nu operationele plannen klaar. In het geval dat nog zoiets gebeurd, weten we hoe we de stranden schoonmaken. Daarvoor is een scenario klaar en ook op zee zijn de samenwerkingsverbanden er: iedereen weet wat hem te doen staat op een bepaald moment. Dat gaat dan zowel over de Federale, de Vlaamse en de lokale overheden, maar ook bijvoorbeeld voor vrijwilligers van de Vogelbescherming is plaats voorzien. Daarvoor is zijn bij de Civiele Bescherming bijvoorbeeld een paar containers voorzien, die alle nodige materiaal bevatten."

Rekening sturen

"We hebben ook geleerd beter de schade in beeld te brengen, zodat we in de toekomst Ėwe hopen er wel niet op- vlugger kunnen opkuisen ťn vlugger vergoed worden voor de schade," zegt Landuyt.

(FN-Eigen Berichtgeving / Foto: Archief)
Meer over Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag