Economie

Ongerustheid in Assebroek over nieuwe Okay-Colruyt


Audio Reportage


Brugge, donderdag 22/2/2007. Bij nogal wat Assebroekse kleinhandelaren is ongerustheid gerezen, over de nakende inplanting van een nieuwe Okay-Colruyt vestiging in de Nijverheidsstraat.

Volgens de lokale UNIZO voorzitter Patrick Lambrecht, waren er in het verleden afspraken gemaakt met het stadsbestuur over het verloop en de inhoud van een eventuele vergunning voor Okay-Colruyt, en zouden de bouwwerken binnenkort van start zouden gaan, zonder dat er duidelijkheid is over hoe het project er nu uit gaat zien. "Wij volgen het dossier met argusogen op, omdat het bedrijf destijds op nogal eigenaardige manier aan een bouwvergunning is geraakt, doordat de stad de termijn heeft laten verstrijken. Onze leden zien nooit graag een zeer grote speler op de markt in hun onmiddellijke nabijheid komen en als er dan op een dergelijke manier gebeurt…"

Overigens zijn niet alleen échte kleinhandelaars ongerust over de ontwikkelingen: ook de GB-Contact vestiging in Assebroek ziet de nieuwe concurrent ''in een al verzadigde markt' met lede ogen toe…

Stadsbestuur ontkent

Volgens het Brugse stadsbestuur is "vanwege Okay Colruyt nog geen aanvraag voor een sociaal-economisch onderzoek binnengekomen." Normaal moet zo´n aanvraag voor een winkeloppervlak groter dan 400 vierkante meter.

Colruyt zwijgt

Over het dossier nam onze redactie contact op met Jean-Pierre Roelands, commercieel directeur van Colruyt en Okay, die ons beloofde ons terug te contacteren. Tot hier toe zwijgt hij echter in alle talen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag