Nieuws uit de Brugse regio

Energiewijk Sint–Baafs moet zich herpakken


Audio Reportage

Energiewijk Sint–Baafs moet zich herpakken
Brugge, woensdag 21/2/2007. Dinsdagavond werden de bewoners van de energiewijk Sint – Baafs uitgenodigd voor een tussentijdse evaluatie van het klimaatwijkproject. Het stadsbestuur daagde die wijk immers uit, om tijdens het winterseizoen tenminste 8% energie te besparen ten aanzien van dezelfde periode vorig jaar. Tegen half mei moeten ze een totaalpercentage van -8% behalen, zoals de Kyoto – normen voorschrijven.

Slecht nieuws

Michel Forrest deed de metingen en houdt de resultaten daarvan nauwgezet bij, maar hij had slecht nieuws: in plaats van 8% minder hadden de buren eigenlijk 1% meer verbruikt.

Vooral één gezin, die een veertiental dagen een enorme piek heeft gehad, woog sterk op het resultaat van de tussentijdse evaluatie. Dit tot grote verbazing van Herman Leber, één van de bewoners van de energiewijk. Toch ziet milieuverantwoordelijke Karin De Batselier de toekomst van de poging nog zitten: tegen half mei kan, als op de kleine dingen wordt gelet nog veel worden rechtgezet. Kwestie van zich te herpakken!

Duwtje

De bewoners van Sint Baafs kregen in elk geval nog een radiatorfolie mee, als duwtje in de rug. Ze kregen bij het begin van het project ook al een spaarlamp, een stekkerdoos en drie infoavonden. De wekelijkse opmetingen tot half mei zullen in Sint-Baafs wellicht zeer nauwgezet worden opgevolgd…

(SDG-Op locatie)
Meer over Milieu    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag