Cultuur en evenementen

Peter Verhoyen uit Sint-Michiels brengt CD Piccolo Tunes uit


Audio Reportage


Brugge, woensdag 14/2/2007. Muziek moet niet altijd door grote orkesten gebracht worden. Een piccolo en een piano samen kunnen evenzeer tot de verbeelding spreken. Zo dacht ook Bruggeling Peter Verhoyen toen hij met vriend en collega Stefaan De Schepper de idee opvatte om een CD op te nemen met die beperkte bezetting. En het resultaat mag gehoord worden

Verhoyen en De Schepper geven de piccolo een volwaardige plaats in de instrumentenkast, voor zover dat nog nodig was. Maar iedereen weet dat alles op tijd en stond dient afgestoft.

Naast Echoes van Marc Matthys (direkteur van het Conservatorium in Kortrijk) en Kay'Elem van Jan Huylebroeck (pianobegeleider aan het Brugse conservatorium) bestaat het repertoire van de CD grotendeels uit recente, nog niet op CD uitgebrachte werken. Hoewel het hier gaat om moderne werken, zijn ze één voor één toegankelijk.

De CD kost 16 euro en kan besteld worden via www.peterverhoyen.be.

Verhoyen verklapte al dat zijn werk op piccolo een vervolg krijgt samen met Arco Baleno.

Kloosterhofconcerten

De Cd is ook de aanzet naar een nieuw concert in de reeks 'Kloosterhofconcerten' met als thema 'The Birds'. Dit concert gaat door op 18 maart 2007 om 11 uur in het Kloosterhof 67. Kaarten kosten 10 euro, 6 euro in voorverkoop en kunnen gereserveerd worden op het nummer 050/39.26.27 of via de website www.arcobaleno.be .

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag