Economie

Ook Brugse KMO's achter Dikke-truiendag


Audio Reportage

Ook Brugse KMO's achter Dikke-truiendag
Brugge, vrijdag 16/2/2007. Vandaag vindt in Vlaanderen de derde Dikke-truiendag plaats, en voor het eerst nemen ook bedrijven daaraan deel. UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, verspreidde eerder deze week enkele concrete tips onder haar leden hoe met eenvoudige maatregelen energie te besparen. 628 KMO's en zelfstandige ondernemers lieten expliciet weten vandaag de verwarming een graadje lager te zullen zetten en een reeks andere maatregelen te nemen om minder energie te verbruiken.

Regio

"Opvallend veel ondernemers laten UNIZO Noord-West-Vlaanderen weten vanaf vandaag van iedere dag een Dikke-truiendag te willen maken. Veel werkgevers plannen vandaag ook gesprekken met hun medewerkers over hoe te besparen op energie," zegt Nele Despiegelaere van UNIZO. Ook in beide kantoren van UNIZO Noord-West-Vlaanderen, in Brugge én Oostende, staat de verwarming vandaag een graadje lager.

Bewustzijn groot

Overigens blijken KMO's zich volgenns UNIZO terdege bewust van de meerwaarde van energiebesparende maatregelen. UNIZO liet het onderzoeksbureau Marketing Development 700 KMO's bevragen naar hun investeringen in energiebesparende maatregelen: 30% van de Vlaamse KMO's voerde het voorbije jaar dergelijke investeringen uit. Bij ondernemingen met meer dan 10 werknemers, stijgt dit aandeel tot 37%, bij de éénmanszaken daalt dit tot 20%. 52% volgt het energieverbruik systematisch op. 23% overweegt te investeren in energiebesparende maatregelen, in de distributiesector zelfs 30%.

Consulent

Sinds vorig jaar helpt een UNIZO-energieconsulent, met steun van Vlaams energieminister Peeters ondernemers met energiebesparing en energie-efficiënt ondernemen.Vandaag laten de werknemers van heel wat KMO's de lift in het bedrijf links liggen, schakelen ze de kantoorapparatuur uit na het werk en besteden ze extra aandacht aan andere energiebesparende maatregelen.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag