Nieuws uit de Brugse regio

De Lijn en politie werken voortaan nauwer samen


Audio Reportage


Brugge, donderdag 8/2/2007. Er is een nieuw samenwerkingsakkoord tussen de openbare vervoersmaatschappij De Lijn en de Politie. Dat akkoord gaat verder, dan een eerder samenwerkingsakkoord uit oktober 1996, toen de toenmalige rijkswacht van Brugge en De Lijn West-Vlaanderen de handen in elkaar sloegen. Die actie kreeg nadien navolging in andere provincies. Het doel van het toenmalige initiatief was het uitwisselen van informatie. Na de politiehervormingen van 2000 werd het akkoord federaal doorgevoerd.

Vernieuwd

"Het samenwerkingsakkoord is zeker niet nieuw," zo zei gouverneur Paul Breyne, "maar eerder een herziening." De doelstellingen van het vernieuwde protocol is vierledig. In de eerste plaats wil De Lijn, zeker na de incidenten in 2006, de veiligheid van reizigers en personeel waarborgen en de kwaliteit van het openbaar vervoer naar een hoger niveau tillen. Het protocol vermeld ook de wens naar een betere informatie-uitwisseling tussen de twee diensten. Tot slot werd ook besloten in te staan voor gemeenschappelijke acties, zoals het afstemmen van de uurregeling van het openbaar vervoer naar grote evenementen toe. Hiertoe zijn er plannen om het toegangsticket van een evenement te koppelen aan vervoersbewijzen voor het openbaar vervoer.

Toch zullen de agenten niet ingezet worden als veiligheidshulpje op de voertuigen van de lijn, zegt directeur-co÷rdinator Luc Gheysen van de federale politie voor het arrondissement Brugge. De vraag naar de bedoelingen van het samenwerkingsakkoord, werd beantwoord door directeur Luc De Man van De Lijn West-Vlaanderen.

Het vernieuwde samenwerkingsakkoord tussen De Lijn en de politie gaat vandaag officieel van start.

(GG-Op Locatie)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag