Nieuws uit de Brugse regio

Scheepsdalebrug wordt 3 baansweg met aparte fietspaden


Audio Reportage

Scheepsdalebrug wordt 3 baansweg met aparte fietspaden
Brugge, woensdag 31/1/2007. Er komt een nieuwe draaibrug aan Scheepsdale. Met een breedte van 16,5 meter wordt ze aanzienlijk beter dan de huidige brug van maar 10 meter. Dat betekent ondermeer, dat er ruimte is, niet alleen voor afgescheiden fietspaden en voetpaden, maar zelfs voor een aparte busbaan in het midden van de weg. Dat meldde de nieuwe Brugse schepen voor Openbare Werken Jean-Pierre Vanden Berghe, gisterenavond in de Brugse gemeenteraad. De werken aan de brug zelf zullen in 2009 starten. Voorbereidende werken misschien nog eind dit jaar.

Zwart punt

Scheepsdale is momenteel nog steeds één van de allergevaarlijkste zwarte punten in het Vlaamse verkeer en is vooral voor fietsers, die er dagelijks met vele duizenden over moeten, een zeer gevaarlijk punt. Bovendien is het een voorname bottleneck voor het verkeer tussen Sint-Pieters en de binnenstad.

Dat heeft meteen ook voor gevolg, dat nu wordt gezocht naar manieren om die fietsers, tijdens de voorziene lange duur van de werken, een zo comfortabel mogelijke alternatieve verbinding te bezorgen.

(FN-Op locatie)
Meer over Politiek    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag