Economie

Damme biedt beste dienstverlening aan ondernemers


Audio Reportage


Damme, dinsdag 23/1/2007. Damme biedt in de Brugse regio beste dienstverlening aan ondernemers. Dat blijkt uit een onderzoek van UNIZO. De ondernemersorganisatie liet een professionele mystery shopper de dienstverlening voor ondernemers in 101 Vlaamse gemeenten onderzoeken. In Noord-West-Vlaanderen waren dat Damme, Blankenberge, Gistel en Beernem. Damme biedt ondernemers de beste dienstverlening aan, zo blijkt uit de mystery shopping. Zelfs provinciaal staat deze gemeente in de top 3.

Veel verschillen

Over het algemeen scoren industriŽle en verstedelijkte gemeenten het best. Maar meer dan de helft van de 101 onderzochte gemeenten biedt ondernemers geen goede dienstverlening aan, stelt UNIZO vast. "De wil is er wel maar de kennis is er onvoldoende," zegt Axel Ronse van UNIZO.

Internet

Tijdens persoonlijke contacten kunnen gemeenten typische ondernemersvragen goed beantwoorden, de dienstverlening via mail blijkt echter ondermaats. Het niveau van de gemeentesites schommelt. De gemeenten met een dienst lokale economie scoren een stuk beter dan het gemiddelde. UNIZO pleit er dan ook voor in elke gemeente dienstverlening op maat van de ondernemer uit te bouwen. UNIZO wil met dit onderzoek alle Vlaamse gemeenten aanzetten concrete maatregelen te nemen om hun dienstverlening aan ondernemers te verbeteren.

Zevenproef

De "UNIZO-zevenproef" formuleert 7 aanbevelingen aan de gemeenten om hun dienstverlening aan te passen aan de noden van ondernemers. Daarbij onder meer een dienst lokale economie, een aangepast, professioneel onthaal, een volledige website en een procedure om mails en telefoons te beantwoorden, Alle deelnemende gemeenten ontvangen ook hun persoonlijke score. UNIZO zal samen met hen een verbetertraject opstellen. UNIZO beschouwt dit onderzoek als een nulmeting. De ondernemersorganisatie stelt voor volgend jaar de dienstverlening aan ondernemers van ŗlle Vlaamse gemeenten te testen.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag