De geconta" /> De geconta">

Cultuur en evenementen

Concerti Vocali : nieuw koorinitiatief in Brugge


Audio Reportage

Concerti Vocali : nieuw koorinitiatief in Brugge
Brugge, vrijdag 19/1/2007. De concertorganisatie "Concerti Vocali, Brugge" is een privé initiatief van Mark Durivet dat in gang werd gezwengeld medio 2006. Durivet wil in de Brugse regio een podium creëren voor jonge, beloftevolle vocale ensembles uit het binnenland.
De gecontacteerde ensembles bezitten een groot potentieel aan stemkwaliteit en kunnen bijgevolg puike muziekprestaties neerzetten. Deze ensembles worden totnogtoe voornamelijk gehoord in hun eigen regio, in Gent, Antwerpen, Aalst, Brussel,... en kwamen er (nog) niet toe om in West-Vlaanderen uitgenodigd te worden voor een concert. Hier brengt de concertorganisatie "Concerti Vocali, Brugge" dus verandering in.

Op 30 maart 2007 heeft in de kathedraal het tweede concert plaats van Concerti Vocali. Het wordt een concert met een Duits en een Vlaams koor en ze brengen romantische en hedendaagse muziek.

Mark Durivet, initiatiefnemer van Concerti Vocali vertelde ons heel gedreven over zijn kind.

Op 13 mei is dan het volgende concert. Hier is de kapel van het Psychiatrisch Instituut Onze-Lieve-Vrouw the place to be. Het vocaal ensemble 'Laudato Si' olv Antoinette Tronquo ism de Scola Gregoriana Brugensis olv Roger Deruwe. Ze brengen dan de 'Beatae Virginis'.

Tickets voor beide concerten kosten in voorverkoop telkens € 9,50 en zijn verkrijgbaar via Tinck (telefonisch op 070/22.50.05 ff via www.tinck.be ) Je kunt de tickets in voorverkoop eveneens verkrijgen aan de In&Uit –balie, in het Concertgebouw.

De toegangsprijs aan de ingang bedraagt € 12

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag