Nieuws uit de Brugse regio

Cercle wil precedent in Belgisch voetbalrecht over zaak Lolo


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 19/1/2007. Morgen behandelt de Centrale Scheidsrechterscommissie van de KBVB de klacht die Cercle Brugge na de wedstrijd tegen GBA op 2 december 2006 indiende.
Raadsman, meester Filip Ducheyne, wil deze "belangrijke zaak" klaarblijkelijk aangrijpen om een precedent te scheppen in het Belgische voetbalrecht, omdat geen enkele bepaling het gebruik van tv-beelden in dergelijke zaken verbiedt, maar in de praktijk het gebruik ervan niet wordt toegestaan.

"Misschien schrijft deze affaire wel geschiedenis? Cercle hoopt in elk geval op gerechtigheid," zegt Pol Van Den Driessche, woordvoerder van Cercle.

Kritiek op Voetbalbond

"Tegelijk verbaast het ons dat we tot op heden nog niets vernamen over onze andere klacht, ingediend bij het Bondsparket, over het onaanvaardbare gedrag van Lolo. De voetbalbond heeft veel woorden en geld veil, als ze het hebben over hooliganisme en geweld rond het veld, maar als het gaat om geweld op het veld, hebben we hen nog niet gehoord, en dat vinden we eigenlijk een beetje hypocriet," zegt Van Den Driessche.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Pol Van Den Driessche    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag