Nieuws uit de Brugse regio

Veel-o-Vriendelijk wil schepencollege op de fiets


Audio Reportage

Veel-o-Vriendelijk wil schepencollege op de fiets
Brugge, zondag 14/1/2007. Het actiecomité Veel-O-Vriendelijk heeft vernomen dat het schepencollege beslist heeft tot de afbraak van het Toyo Ito kunstwerk op het Burgplein. "Nu deze beslissing is gevallen, zal er worden nagedacht over de heraanleg van het Burgplein," verwacht het comité.

Hele Burg autovrij

Het actiecomité Veel-O-Vriendelijk, dat Brugge de meest fietsvriendelijke Vlaamse stad wil maken, vraagt aan het Stadsbestuur te onderzoeken of de parkeerplaatsen voor de schepenen op het Burgplein kunnen worden geëlimineerd. Het wereldberoemde Burgplein zou volledig autovrij moeten, met meer fietsstallingen. De vrij gekomen ruimte zou V.O.V. opnieuw groen inkleden, zodat het er rustig vertoeven is. "Deze gezonde maatregel kan een aanzet zijn voor een gezondere levensstijl van alle schepenen," zegt Agnes Versluys. "In navolging van die paar fietsende schepenen, kunnen hun collega's misschien ook zo veel mogelijk de fiets nemen voor hun woon en werkverkeer. Het zou een hart onder de riem zijn voor alle Bruggelingen om te zien dat hun beleidsmensen het goede voorbeeld geven."

11 extra dienstfietsen

Het actiecomité is ervan overtuigd dat er nog 11 stadsfietsen kunnen voorzien worden, dus voor de Burgemeester en zijn 10 schepenen.

(FN-Meegedeeld-VOV / Foto: Archief)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag