Nieuws uit de Brugse regio

333000 bezoekers in eerste jaar Kinepolis Brugge


Audio Reportage


Brugge, woensdag 10/1/2007. Kinepolis Brugge kende een overweldigende start. Volgens cijfers die Kinepolis zonet bekend heeft gemaakt, mocht de bioscoop aan de Expressweg op nog geen zes maanden tijd 333 000 bezoekers verwelkomen.

Lokale producties troef

Het succes op van De Hel van Tanger, Windkracht 10, en de nieuwste films van produktiehuis Studio 100, waaronder K3, Piet Piraat en Kabouter Plop was ook in Brugge merkbaar. Binnen het Cinémanie-segment scoorde vooral Brokeback Mountain en zorgde de documentaire An Inconvenient Truth voor verrassing. Ook het controversiële Borat deed het in Brugge uitstekend.

XL-Gaming volgeboekt

Volgens Myriam Dassonville doet ook het XL-gamen in Brugge het uitstekend. "De zalen zijn steevast volgeboekt, en we zullen het gamen wellicht binnenkort ook in andere zalen aanbieden. In Brugge komt er wellicht een ruimer aanbod van uren voor XL Gamen, we denken met name aan een uitbreiding naar de voormiddag toe." Sinds 18 november kunnen gameliefhebbers in de Brugse Kinepolis vestiging hun favoritete games op PS2 spelen op het grote bioscoopscherm. Het proefproject "XL-gaming" is uniek in de wereld. Gamen kan individueel of in groepjes tot 8 gamers tegelijkertijd. Voorlopig kunnen alleen PlayStation 2-spelen worden gespeeld. De bioscoop heeft er een heel arsenaal zelf in huis, maar bezoekers mogen ook hun eigen game meebrengen.

(FN-Meegedeeld-Kinepolis en Eigen Berichtgeving)
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag