Nieuws uit de Brugse regio

Ook gemeenteraadsleden niet welkom op persconferentie Club Brugge


Audio Reportage


Brugge, woensdag 10/1/2007. Gemeenteraadslid Pascal Ennaert (spirit) reageert verbouwereerd op het gegeven dat hij klaarblijkelijk niet welkom is op de persconferentie die Club Brugge donderdagnamiddag organiseert in het Brugse Stadhuis.

Als kersvers gemeenteraadslid stelt Pascal Ennaert dat hij zich nauwgezet en uitgebreid wil informeren over de verschillende belangrijke dossiers die zich in het Brugse aandienen. Een nieuw stadion voor Club Brugge is ongetwijfeld zo´n dossier. Met het oog op het voorbereiden van een spirit-standpunt was gemeenteraadslid Pascal Ennaert ook aanwezig zondag jl. op de rondleiding in Loppem georganiseerd door het actiecomité De Witte Pion. Teneinde alle pro´s en contra´s te kunnen afwegen wilde het gemeenteraadslid ook graag de persconferentie bijwonen. Hij nam daartoe contact met de persdienst van de stad. Die gaven aan hun fiat voor aanwezigheid niet te kunnen geven en verwezen door naar de heer D´Hondt, beheerder van Club Brugge. "Herhaaldelijke telefoontjes gericht aan de secretaresse van de heer D´Hondt werden vriendelijk afgescheept. De heer D´Hondt geeft niet thuis en vindt het ook niet de moeite terug te bellen, ondanks het herhaaldelijk achterlaten van een telefoonnummer. Ik trek hieruit een conclusie dat gemeenteraadsleden niet welkom zijn op een persconferentie van een particuliere organisatie in ons eigen stadhuis," zegt Ennaert. "Niet alleen vind ik dit onaanvaardbaar en een aanfluiting van de informatierechten waar een gemeenteraadslid normalerwijze over beschikt, ik heb ook een probleem met de steeds sterker wordende privatisering en commercialisering van de openbare ruimte, die nu ook al naar het stadhuis reikt."

Ennaert hoopt dat in de toekomst wat meer openheid is naar democratische besluitvorming toe: "als gemeenteraadsleden al geen recht meer hebben op evidente informatie. Hoe moet het dan met de informatierechten van de burger gesteld zijn."

Overigens wens Ennaert Club veel succes toe met het nieuwe stadion, maar hij hoopt dat de democratische besluitvorming over de inplanting alsnog zijn rechten krijgt.

(FN-Meegedeeld-PE)
Meer over Politiek    Pascal Ennaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag