Nieuws uit de Brugse regio

April 2006


Audio Reportage

April 2006
Brugge, zondag 30/4/2006. De maand april begon met een opvallende actie van de fietsersbond, die door het vervoeren van paaseieren aantoonde, dat Brugge helemaal niet zo fietsvriendelijk is, als het stadsbestuur wel eens pleegt te beweren. Geert Demeyere en zijn collega's hadden na een paar kilometer fietsen lang Brugse wegen weinig eieren over op de bagagedrager, en wat er nog over was, was een eierstruif…

Het Brugse stadsbestuur was een paar dagen later bijzonder opgetogen, over de beslissing van windmolenuitbater ASPERAVI om een windmolen aan de LNG terminal niet te vervangen.

In April gingen Club Brugge, Cercle Brugge en het stadsbestuur, samen met de Koning Boudewijnstichting het racisme te lijf, onder de noemer kleur doet er niet toe.

In de stadsbibliotheek De Biekorf startte, 14 jaar na het overlijden van Frank Van Acker, een interessante tentoonstelling over Achiel Van Acker (sp.a) en zijn invloed op de nationale en lokale politiek. Prof. dr. Herman Balthazar startte, op vraag van de Van Acker Stichting, het schrijven van een biografie over de Van Ackers.

Brugge besliste in april ook buitenlandse parkeerovertreders harder aan te pakken. Nogal wat buitenlanders betalen overtredingen immers niet aan de stadskas, omdat ze zich door de gebrekkige Europese samenwerking op dat vlak veilig voelen. Burgemeester Moenaert (CD&V) stelde ondermeer het gebruik van wielklemmen in het vooruitzicht, omdat een eerdere gewoonte van parketten om dit niet toe te laten, werd gewijzigd. Een tot nu toe niet uitgevoerde aankondiging.

In de Brugse gemeenteraad gaf Mercedes Van Volcem (VLD) te kennen dat de Brugse administratie teveel kost, omdat het stadsbestuur teveel personeel in dienst heeft, voor zaken die niet door het stadsbestuur zouden moeten gedaan worden… De verkiezingsstrijd was duidelijk ingezet.

Even later zou Zeebrugge opgeschrikt worden door een penetrante mazoutgeur van een tankervaartuig in de haven. Aan milieuschepen Jean-Pierre Vanden Berghe (CD&V) om de zaken weer in het reine te krijgen…

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Milieu    Politiek    CD&V    sp.a    Mercedes Van Volcem    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag