Nieuws uit de Brugse regio

Maart 2006


Audio Reportage


Brugge, donderdag 30/3/2006. In Maart stond Brugge één dag vooraan in het wereldnieuws: De Turkse activiste Fehriye Erdal slaagde erin om van onder de bewaking van Federale Politie en de Staatsveiligheid te ontsnappen, nadat ze in de Brugse rechtbank werd veroordeeld. NVA Parlementslid Patrick Degroote uit Oostkamp sprak van het een onwaarschijnlijke vertoning… Erdal is nog steeds op de vlucht, en zou volgens sommige bronnen nog steeds in België zitten, ergens in Wallonië.

In maart werd ook de laatste hand gelegd aan het Entrepotgebouw. Burgemeester Moenaert trots…


In Maart startte de campagne voor buurtwinkels van de nieuwe politieke formatie Brugse Samenwerking, een groen aanhangsel van de sp.a, waarin ondermeer Annick Lambrecht voor kortparkeren voor buurtwinkels pleitte. Een voorstel dat het in de gemeenteraad, waarin sp.a-spirit in de meerderheid zit, nog steeds niet over wordt gestemd, laat staan beslist.

De nieuwe festivaldirecteur Eric Steyaert Cinema Novo kon nauwelijks genieten van zijn eigen films, de rest van Brugge des te mee.

Guido Tastenhoye van VB noemde in maart de extra centen die Senator Pierre Chevalier ontving, als gezant van Karel De Gucht onbehoorlijk…

In maart klasseerden de Vlaamse en Federale ministers van binnenlandse zaken de klacht van Brugs gemeenteraadslid Lucien Decoorne, over vermeende belangenvermenging door burgemeester Patrick Moenaert, in het inmiddels beruchte kerstverlichtingsdossier. Decoorne had, naar eigen zeggen, zijn werk te goed gedaan.

De laatste politieke slag van de maand maart, het begin van de lente, ging over het verdwijnen van volkstuintjes in de Peterseliestraat. Rita Brauwers van Groen! was ongelukkig.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Jongeren    Film    Politiek    Groen    sp.a    Patrick Moenaert    Annick Lambrecht    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag