Nieuws uit de Brugse regio

Februari 2006


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 28/2/2006. De hele winter en Lente was in Brugge en Zedelgem heel wat te doen over everzwijnen in de bossen ten zuiden van Brugge. Zelfs Zedelgems Groen! gemeenteraadslid Dirk Ghyoot vond op den duur dat een klopjacht een mogelijkheid was, om van de dieren af te geraken. Tot op dit moment is dit dossier verre van opgelost.

Blootfotograaf Spencer Tunick kwam in Brugge weer eens fotograferen. Deze keer kregen zijn naakten in het Concertgebouw een chocoladekostuum aangemeten, en dat maakte voor één van de modellen, Michiel De Mylle, een wereld van verschil uit.

Naar verluidt wordt in Brugge alles beslist door de burgemeester en normaal betekent dat, dat niemand iets zegt tot Patrick Moenaert zijn laatste woord heeft gegeven. Als de regels niet gevolgd worden, geeft dat leuke radio. Schepen Decleer en de Burgemeester zeggen dan, op 10 minuten verschil, zeer tegengestelde dingen, bijvoorbeeld over de plannen om een reuzenrad te bouwen op het Zand. Het rad van Francis Vandendorpe zou er niet komen, ondanks het optimisme van toerismeschepen Decleer…

In Februari stelde de Vlaamse regering definitief vast, dat het Chartreusegebied ook voor een headquarterszone zou gebruikt kunnen worden. Toch was woordvoerder Filip Heyvaert, van Minister Van Mechelen allesbehalve gerust in het dossier. Een klacht van de vzw Groen over het dossier loopt nog steeds.

In februari gaf Navo Generaal Charles Wald te kennen, dat de Zeebrugse LNG terminal onveilig zou zijn. 0 op 10, zei Wald, en Brugs VLD Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke vond dat de Belgische regering de generaal tot de orde zou moeten roepen.

De maand Februari. Eventjes kort hernomen. Uiteraard gebeurde er meer… Maar wij moeten bij enkele hoogtepunten blijven.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Concert    Politiek    Groen    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag