Nieuws uit de Brugse regio

Januari 2006


Audio Reportage

Januari 2006
Brugge, dinsdag 31/1/2006. Het jaar begon de discussie over de toekomst van de Cactusclub. Burgemeester Patrick Moenaert zou, enkele dagen na stellige beloftes om de Club om te bouwen naar een stedelijke fuifzaal zijn staart intrekken rond het dossier, dat teveel geld zou kosten. Meteen regende het tegenvoorstellen, ondermeer van VLD politica Mercedes Van Volcem.

Enkele dagen later zou mazoutgeur in het Pandreitje de Brugse tongen dagenlang losmaken. De stank was niet te harden, maar toch duurde het dagen, voor de diensten van schepen Jean-Pierre Vanden Berghe de oorzaak zouden vinden. De verantwoordelijke eigenaar-kunsthandelaar en een notaris die in het dossier werden genoemd, hebben de vervuilde ondergrond overigens nog steeds niet gesaneerd volgens de wettelijke normen.

Het was een politiek zwaar jaar met verkiezingen, en dat betekent dat het beloftes regende. OCMW voorzitter Frank Vandevoorde beloofde, toen hij nog geen centen had, de zeven Brugse bejaardenhuizen te gaan vernieuwen. Ondertussen zijn die centen voor de sanering van de woon- en zorgcentra er overigens wel. Deze belofte zal dus wellicht worden nagekomen. Er komt ook een nieuw OCMW-rusthuis, speciaal aangepast voor dementerenden, blij het AZ Sint-Jan.

De werken aan het Prinsenhof zorgden bij het begin van het jaar nog steeds voor beroering bij de omwonenden. Toen de arbeiders van de werf plots besloten om leveringen aan aanpalende huizen niet meer toe te laten, hingen meteen weer een massa zwarte vlaggen. De bouw van het hotel gaat inmiddels verder, en een aantal inwoners van het woonerf hebben inmiddels hun huizen verkocht.

Januari kende in Brugge ook de start van het ophefmakende proces Erdal. Politiek en recht kwamen daarin, volgens de beroemde strafpleiter Jan Fermon veel te dicht bij elkaar te liggen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Mercedes Van Volcem    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag