Nieuws uit de Brugse regio

Buurtwinkeliers buiten het centrum worden niet gehoord


Audio Reportage


Brugge, woensdag 20/12/2006. Ondanks vele politieke beloftes, vooral voor de verkiezingen van 8 oktober, blijven veel Brugse buurtwinkeliers steen en been klagen, over het gebrek aan steun van het Brugse stadsbestuur, voor de sector. Vooral buiten de Brugse binnenstad lijkt de politiek en de Brugse administratie deze vaak kleine zelfstandigen maar al te vaak te vergeten, zo horen wij regelmatig.

Wij hadden een gesprek met slager Marc Moens. Hij heeft een zaak in de Astridlaan in Assebroek, even voorbij 'het Peerdeken'

'Ik probeer al meer dan 10 jaar te verkrijgen, dat er in de weekends maximaal 15 minuten zou mogen worden geparkeerd, op enkele parkeerplaatsen bij de zaak. Meer vraag ik niet, maar men stuurt mij van het kastje naar de muur. Voor de verkiezingen kon alles, nu zijn ze me al weer vergeten,' zegt Moens.

Twee maten en…

'Nochtans kan het even verderop bij Supermarkt Ronse wel. Hier niet. Ik moet met lede ogen toekijken hoe zich hier elke vrijdagmiddag een 20-tons vrachtwagen komt parkeren. 4 parkeerplaatsen ineens weg. En zo zijn er nog gevallen. Het weekend maken wij een belangrijk deel van onze omzet, want dan zijn de grote winkels dicht, en dan komen klanten af en aan, maar als ze niet kunnen parkeren, …' klaagt de Assebroekse kleinhandelaar.

Niet gehoord

'Het ergste is eigenlijk nog dat je niet gehoord wordt. Niemand wil naar je luisteren. Als je van buiten de Brugse ring naar de stad gaat, dan kennen ze je niet. Ik ben bij verschillende politiekers langs geweest, ook de burgemeester en zelfs de Ombudsman. Zou er niet iemand kunnen worden aangeduid bij de stad waar je terecht kan met dergelijke zaken. Maar die echt luistert en er iets aan wil of kan doen? Is dat teveel gevraagd?' vraagt Moens zich af.

Marc Moens is uiteraard maar een voorbeeld. Zijn verhaal kunnen tientallen winkeliers vertellen. Wie luistert is dus zijn en hun vraag...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag