Nieuws uit de Brugse regio

Vierde Burgermanifest Verhofstadt voorgesteld in Concertgebouw


Audio Reportage

Vierde Burgermanifest Verhofstadt voorgesteld in Concertgebouw
Brugge, zaterdag 16/12/2006. Deze middag heeft premier Guy Verhofstadt (VLD) zijn vierde burgermanifest voorgesteld in het Concertgebouw in Brugge. In dat burgermanifest probeert hij zijn eerdere teksten aan te passen aan nieuwe mogelijkheden, noden en tijden. Het Manifest viseert de samenleving in het jaar 2020.

Einde voor de CAO?

Verhofstadt wil af van de collectieve uurregelingen en een individuele loopbaanberekening invoeren. Het onderscheid tussen eigen en vreemde werknemers moet verdwijnen, en Waalse en Brusselse werklozen moeten kunnen worden verplicht om in Vlaanderen aan het werk te gaan, om tienduizenden moeilijke vacatures in te vullen.

TAK

Tijdens de toespraak zorgden enkele activisten van het Taal Actie Komitee TAK voor een kleine demonstratie. Verhofstadt, verwijzend naar de RTBF-reportage van donderdag, vroeg zich af of de demonstranten waren overgekomen uit die RTBF-gebouwen…

Horizontale economie

Verhofstadt voorspelt dat de huidige verticaleeconomie naar een horizontale economie zal worden omgebouwd, waarin geografische en monetaire grenzen geen rol meer spelen. In zo een wereld is er geen plaats voor tribalisme, religieus fundamentalisme, nationalisme of conservatisme, die eigenlijk andere gezichten zijn voor fascisme en communisme.

(FN-Op Locatie)

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag