Het waren geen gewone kerstliederen die ten geh" />
Het waren geen gewone kerstliederen die ten geh">

Cultuur en evenementen

Kerstconcert in de Sint-Michielkerk


Audio Reportage

Kerstconcert in de Sint-Michielkerk
Brugge, zondag 10/12/2006. Zaterdagavond zat de kerk in Sint-Michiels afgeladen vol voor het "Brugs Vocaal ensemble." We konden er genieten van een concert dat het niveau van amateur-muzikanten op een zeer hoog niveau plaatste.

Het waren geen gewone kerstliederen die ten gehore werden gebracht, maar bewerkingen van de dirigent Tony Venneman afgewisseld met werken van Peter Benoit, Camille Saint-SaŽns, Sergei Rachmaninov, Antonio Vivaldi en Marc Antoine Charpentier.

Na de pauze kwam het Zeeuws Vlaams Kamerorkest het koor vervoegen om de vocalisten te begeleiden nadat ze Het Concerto d'Archi van Vivaldi alleen vertolkten. De Messe de Minuit van Charpentier liep in het tweede deel met de hoofdkoek weg en wat voor ťťn. Het aanwezige publiek was geŽmotioneerd en vol lof over het hoge niveau van het gebeuren.

Brugse amateurs op een hoog peil dus, de componisten zeker waard: Inge Zutterman (sopraan) en Sabrina Deschacht (mezzo-sopraan) maakten ze samen met Anita Dur (alt), Stefaan Vandenbroucke (tenor) Thomas Lucas Vandevelde (bas) en Kristof Baete (orgel) het gebeuren helemaal af.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag