Nieuws uit de Brugse regio

Acht procent van de Brugse chauffeurs rijdt īs nachts te hard


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 9/12/2006. De voorbije nacht heeft de politie op verzoek van Gouverneur Paul Breyne in gans de provincie snelheids- en alcoholcontroles uitgevoerd. 211 politiemensen controleerden in totaal gedurende 112 uren op snelheid en alcohol.

Brugge

Ook de Brugse resultaten waren niet best: van de 1715 op snelheid gecontroleerde voertuigen begingen 181 een zware snelheidsovertreding. 10.5% beging dus een zware overtreding. De controles gebeurden op de N50.

Bij 10 van de 55 op alcohol gecontroleerde bestuurders werd een strafbaar alcoholgehalte vastgesteld. 7,8% van de bestuurders had dus te veel gedronken. Er werd 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor alcoholgebruik.

De hele provincie

Bij 108 van de 1.223 in de hele provincie op alcohol gecontroleerde bestuurders werd een strafbaar alcoholgehalte vastgesteld. 7,68% van de bestuurders had dus te veel gedronken.

Snelheid

Van de 3.497 op snelheid gecontroleerde voertuigen reden er 428 te snel. 6,46% van de gecontroleerde bestuurders beging een zware snelheidsovertreding.
In totaal werden 28 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, waarvan 8 voor snelheid en 20 voor alcohol.

"Spijtig genoeg volstaan sensibiliseringscampagnes, zoals de BOB-campagne, die er op gericht zijn de bestuurders op te voeden, dus niet om het sturen onder invloed te bannen en ook niet om alcoholgerelateerde doden en ernstig gewonden uit te sluiten," stelt gouverneur Paul Breyne vast. "Daarom dat acties zoals deze die vannacht gehouden worden en alcoholcontroles in het algemeen bittere noodzaak blijven en dit niet in het minst doordat verkeersongevallen gebeurtenissen zijn die maar al te vaak aanleiding zijn tot diepe rouw en onnoemelijk leed. Helaas kunnen we niet meer controle organiseren, want we zijn gebonden door de beperkingen van de politie."

(FN-Meegedeeld-Wvl)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag