Economie

Brico Plan-it Sint-Pieters mag niet uitbreiden


Audio Reportage


Brugge, donderdag 7/12/2006. UNIZO Noord-West-Vlaanderen gaat er van uit, dat het Brugse stadsbestuur een aanvraag voor uitbreiding van de Brico Plan-it in Sint-Pieters zal weigeren. De vestiging van het bedrijf op het industrieterrein Blauwe Toren bedraagt momenteel 7.500 mē en het bedrijf wil uitbreiden tot 10.000 mē, maar het stadsbestuur heeft daar, na overleg met UNIZO en verschillende andere ondernemers uit Sint-Pieters geen oren naar.

Aanvraag

Het bedrijf kreeg in 1999 een vergunning voor 5.000mē doe-het-zelfzaak en 4.000mē drive-in. De drive-in ruimte is momenteel maar deels ingenomen, en is niet echt een overdonderdend succes, waardoor de opvolger van Leroy Merlin nu een uitbreiding vroeg van 2.500 mē voor de doe-het-zelfzaak, waardoor het nu al ruime assortiment nog zou kunnen worden verruimd.

Valse beloftes

Unizo regio-directeur Frederik Serruys vreest dat het evenwicht tussen KMOīs en giganten nog verder zal verstoord zou worden. Het bedrijf werd destijds trouwens op gesubsidieerde gronden bedoeld voor industrie en ambacht toegelaten, mits de belofte van 100 arbeidsplaatsen. Er werken nu net geen 60 voltijdse en 6 deeltijdse krachten… . Nu belooft het bedrijf na uitbreiding 15 nieuwe voltijdse jobs om een totaal van 80 werknemers te halen, 20 minder dus, dan de oorspronkelijke plannen voor de kleinere vestiging.

Codic

Heel wat handelaars lieten tijdens het overleg met de stad weten, nog meer concurrentie van site 'Blauwe Toren' niet echt op prijs te stellen. Johan Commeyne van vzw Ondernemend Sint-Pieters stelt dat Sint-Pieters met de recente vergunning voor de hypermarkt Codic reeds voldoende in de hoek waar de slagen vallen zit: "wij hebben niet alleen de Gamma, maar we hebben het hele gamma hier in de buurt, en teveel is teveel."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag