Economie

Regering beslist over twee weken over toekomst Brugeoise


Audio Reportage

Regering beslist over twee weken over toekomst Brugeoise
Brugge, maandag 4/12/2006. De federale regering zal over twee weken een beslissing nemen, over het investeringsbudget voor het Gewestelijk Expresnetwerk (GEN) Brussel. Dat heeft Federaal Minister voor Mobiliteit Renaat Landuyt (sp.a) deze middag bekend gemaakt in de Bombardier vestiging in Brugge.

Bij de hopelijke leverancier

De locatie voor de aankondiging van Landuyt was des te opvallender, omdat de toekomst van Bombardier Transportation, die in Brugge nog steeds als "De Brugeoise" wordt betiteld, afhangt van dat GEN dossier. Het Brugse bedrijf moet een belangrijk deel van de opdracht voor het project binnenhalen, om na 2008 nog levensvatbaar te blijven.

What if?

Als het GEN contract er niet komt, zijn er momenteel nog geen alternatieven op papier voorhanden om Bombardier Brugge in leven te houden, zegt directeur Paul Troch van Bombardier in Brugge, maar gaat hij er van uit, dat een deel van het contract zeker naar Brugge komt... En wat als Brugge het contract helemaal misloopt: Troch wil er nog liever nog niet aan denken, maar hoopt in dit geval ook voor de Franse markt te kunnen werken, "waar ons product zeer goed aanslaat. Ook de Engelse markt, die drie jaar stil heeft gelegen, komt binnenkort wellicht weer in beweging..."

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag