Nieuws uit de Brugse regio

Meerderheid poogt Vlaams Belang-monddood te maken


Audio Reportage


West-Vlaanderen, vrijdag 1/12/2006. De Vlaams Belang-fractie in de West-Vlaamse provincieraad is ongelukkig over de heraanstelling van Jean de Bethune als provincieraadsvoorzitter en over de samenstelling van het permanent Bureau van de provincieraad. Het Bureau bestaat ook deze keer uit 16 leden waarvan de meerderheid er 12 voor haar rekening neemt. Het Vlaams Belang vindt deze wanverhouding een echte schande en een negeren en discrimineren van de oppositie.

"De meerderheid poogt Vlaams Belang monddood te maken. Alhoewel wij in de provincieraad met 17,5 % van de stemmen de grootste oppositiepartij geworden zijn, krijgen wij met 14 zetels de raad in het Bureau maar één plaatsje, voor mijzelf," klaagt fractievoorzitter Kurt Ravyts. "Wij worden zo in de praktijk gelijkgeschakeld met de Groen!-fractie, die maar 2 zetels heeft."

Provincieraadsvoorzitter

Ook bij de heraanstelling van Jean de Bethune als provincieraadsvoorzitter werd de mening van het VB niet gevraagd, en dat leidde tot een verbeten interventie van Ravyts. Het Vlaams Belang vreest ook, dat ze in de volgende weken en maanden bij de invulling van de afgeleide mandaten bij vzw's, adviescommissies, intercommunales, enz…naast de postjes zal grijpen.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Groen    Vlaams Belang    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag