Nieuws uit de Brugse regio

UNIZO ongerust over rookverbod in horeca


Audio Reportage

UNIZO ongerust over rookverbod in horeca
Brugge, woensdag 29/11/2006. Vanaf 1 januari 2007 treedt het rookverbod in de horeca in werking. Volgens
Minister van Volksgezindheid Demotte waarschuwde vandaag alle horecazaken vanaf 1 januari 2007 "de rokerszaken zeker en als eerste" te zullen controleren op het rookverbod.

Begeleiding nodig

UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, is wat ongerust over deze waarschuwig. Volgens UNIZO moet de Inspectie Volksgezondheid de horecaondernemers in eerste instantie adviseren en begeleiden in de noodzakelijke maatregelen om zich in regel te stellen met de nieuwe, strengere wetgeving.

Axel Ronse van UNIZO zegt ervan uit te gaan "dat in de overgangsperiode de nadruk ligt op begeleiding, en niet op een onmiddellijk repressief optreden. De toepassing van de nieuwe wetgeving is voor vele horeca-uitbaters nog niet altijd duidelijk, ondanks de al gedane informatie-inspanningen zowel door de overheid als door de sectororganisaties."

Geen klopjacht?

Volgens de ondernemersorganisatie kan het niet de bedoeling zijn vanaf 1 januari 2007 een klopjacht te organiseren op horeca-uitbaters. De uitbaters zijn, vaak zonder het zelf te weten, nog niet helemaal in orde zijn met de nieuwe, ingewikkelde wetgeving. Om de vele vragen van de horeca-uitbaters te beantwoorden, opende UNIZO alvast ook een website www.unizo.be/rokenindehoreca met zo duidelijk mogelijke antwoorden op de meest gestelde vragen over de nieuwe rookwet.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer over Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag