Nieuws uit de Brugse regio

Onrust bij personeel Civiele Bescherming in Jabbeke


Audio Reportage


Jabbeke, dinsdag 28/11/2006. Er is onrust bij het personeel van de Civiele Bescherming in Jabbeke, over het mogelijk verdwijnen van de uitstapregeling van ouder personeel. Tot eind 2006 kan personeel van de Civiele Bescherming immers onder bepaalde voorwaarden op de leeftijd van 56 jaar een "voltijds verlof met verminderde wedde" aanvragen en op 60 jaar definitief met pensioen gaan. Deze regeling ging voor het eerst in op 1 mei 1999 en dreigt nu afgevoerd te worden.

Klaarheid nodig

Sedert meer dan 1 jaar vraagt ACOD aan de Administratie van Binnenlandse Zaken om het nodige te doen om de bestaande regeling structureel te maken zodat verlengingen niet meer noodzakelijk zijn, maar volgens Guido Rasschaert is er klaarblijkelijk gebrek aan politieke wil: "indien er voor 11 december geen duidelijkheid komt, zijn syndicale acties niet uitgesloten."

Zwaar beroep

"Mensen bij de civiele bescherming werken in shifts van 24 uur, en moeten bij rampen en ontij bijvoorbeeld op brandladders en daken klimmen of ingrijpen bij watersnoodrampen. Dat kan je toch moeilijk nog verwachten van 58-jarigen? Die brengen zichzelf, hun collega´s en de burgers die ze worden geacht te beschermen in gevaar. De huidige regeling is er gekomen na een zeer duidelijke motivatie en aan die motivatie is niets veranderd," zegt Rasschaert.

(FN-Meegedeeld-ACOD)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag