Nieuws uit de Brugse regio

Moenaert: Club liefst in Brugge, eventueel aanpassingen stadion


Audio Reportage


Brugge, maandag 27/11/2006. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) is bereid na te denken over nieuwe mogelijkheden om het Jan Breydelstadion verder aan te passen aan eventuele wensen en noden van Club Brugge. De koeien van boer Louis Timmerman kunnen voorlopig even grazen, want er is nog steeds overleg met het Brugse stadsbestuur. "Wij hebben Club de mogelijkheid voor loges en dergelijke eerder aangeboden, ter gelegenheid van het EK. Toen had Club naar die mogelijkheden geen oor. Dat is nu klaarblijkelijk anders… Als Club loges wil, dan moet dit kunnen, uiteraard op hun kosten," zegt Moenaert.

Promotie blijft

"Ik wil uiteraard dat Club in Brugge blijft spelen, maar ben ervan overtuigd dat de promotie voor onze stad zal blijven, ook al gaat de ploeg in een stadion in Loppem spelen. Het zal geen FC Loppem of Zedelgem worden. Ik ga er van uit dit jaar nog uitsluitsel te vernemen over de toekomstplannen van Club..."

Financieel beter?

"Financieel zou het voor de stad wellicht een verbetering zijn, mocht Club buiten de stad spelen. De kosten inzake veiligheid, schoonmaak en dergelijk wegen helemaal niet op tegen de inkomsten van de stad, wat niet betekent dat we Club liever zien gaan, verre van," zei Moenaert deze morgen nog.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag