Nieuws uit de Brugse regio

Nog tot zaterdag wapeninzameling


Audio Reportage

Nog tot zaterdag wapeninzameling
Oostkamp, woensdag 22/11/2006. Zaterdag sluit de wapeninzamelactie in politiezone Het Houtsche af. "Elke wapenbezitter, die zich nog in orde moet stellen met de nieuwe wapenwet of in het bezit is van legale, illegale of verboden wapens, kan tot dan terecht in het Veiligheidsgebouw in de Siemenslaan," zegt korpschef Eddy Van Daele.

Wet

Op 9 juni 2006 is de wet over de regeling van economische en individuele activiteiten met wapens, beter gekend als de nieuwe wapenwet, in werking getreden. Deze wet voorziet een strenge bestraffing voor wie illegale of verboden wapens in zijn bezit houdt, verwerft of verkoopt. De federale regering heeft echter besloten om een amnestieperiode in te lassen. Deze periode loopt tot 9 december 2006.

Inzamelweek

De gouverneurs willen deze amnestiemaatregel ondersteunen via een inzamelweek van 20 tot 25 november. In elke provincie wordt dit georganiseerd. Tijdens deze week zal er extra aandacht zijn voor het inleveren van legale en illegale wapens en munitie. Dit is een initiatief vanuit de filosofie van de nieuwe wapenwet, met name een veiligere samenleving creŽren door incidenten met wapens te verminderen.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag