Nieuws uit de Brugse regio

Bouwplannen van Club Brugge ingegeven door bouwpromotoren


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 25/11/2006. Verschillende milieuverenigingen, waaronder Groen vzw en het Groene Gordel Front (GGF) vinden dat de plannen van Club Brugge om in het Chartreusegebied bij Loppem een nieuw stadion te bouwen niet kunnen. De plannen zijn volgens hen meer ingegeven door financiŽle noden van bouwpromotoren, dan door sportieve vereisten.

Promotoren en geld verdienen

'Het is dus zo dat privť belangen en bouwpromotoren daar ten zeerste mee gediend zijn, ik weet niet of de sport daar iets aan heeft, alhoewelÖ Soms lijkt het niet meer op sport maar steeds meer op ťťn grote financiŽle business,' zegt Erik Ver Eecke van Groen VZW.

Beter gebruiken

Het huidige Jan Breydelstadion in Sint-Andries kan beter worden gebruikt dan nu het geval is door ondergronds extra parkings aan te leggen. 'Wij zullen een paar bekwame, voetbalminnende architecten met lef en verbeelding raadplegen en een dossier ten gronde opmaken. Tevens zullen we contact opnemen met de overheid en de clubs van Brugge. Voor ons blijft de zuidelijke groene gordel een ongemakkelijk doel,' zegt Luc Vanneste van het GGF.

'Het is spijtig dat de huidige generatie politici en potentiŽle bouwheren zonder meer opteren voor open ruimten en goed bereikbare autolocaties. Voor het welzijn van onze streek is het belangrijk dat er op de eerste plaats gedacht wordt aan het creatief gebruik van de reeds bebouwde ruimte. Parkeeroverlast en vandalisme rond een voetbalstadion zijn spijtige zaken. Het zijn evenwel problemen die men kan en moet aanpakken, wat natuurlijk weer een stuk lastiger is dan ze gewoon de stad uit te sturen,' zegt Erik Ver Eecke van Groen VZW.


(FN-Meegedeeld-Groen VZW)

Meer over Milieu    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag