Nieuws uit de Brugse regio

Brugse kerst vernieuwt: gratis bus, minder glühwein en worsten


Audio Reportage


Brugge, maandag 20/11/2006. De verschillende Brugse handelaars, het stadsbestuur en De Lijn zullen dit jaar samen proberen, nog meer publiek aan te lokken naar het centrum van de stad, met kerstmarkten, de ijspiste op de Markt, gratis busverbindingen en Vlaanderen Zingt op oudejaarsavond.

Vernieuwing

Het Brugs Handelscentrum vond na vorig jaar, dat het tijd werd om de Brugse aanpak van de Kerst te vernieuwen en daarom zijn naast nieuwe stalletjes voor de Kerstmarkten op de Markt en het Simon Stevinplein ook een aantal nieuwe standhouders aangetrokken.

Minder glühwein en worsten

"Zo wordt het minder een evenement van glühwein en worsten, maar is er ook echt een aantal nieuwe dingen te zien. We hebben standhouders uit Polen, Canada en Zuid Frankrijk aangetrokken, die totaal andere producten zullen meebrengen. Anders lopen we het risico dat de mensen het allemaal al gezien hebben. Wat meer diversiteit was zeker welkom, en daar hebben we hard aan gewerkt, dat zal je zien" zegt Piet Vanderyse.

De Brugse Kerstactiviteiten starten op 24 november: dan gaat alle kerstverlichting aan, gaat de ijspiste op de Markt open, en worden de stalletjes voor de Kerstmarkten op de Markt en het Simon Stevinplein opgengesteld. Tijdens drie weekends worden er extra bussen ingelegd. Op zondag rijden ze zelfs gratis.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag