Economie

Verstreken dringt aan op permanente treinverbinding met Rijsel


Audio Reportage


Oostende, donderdag 9/11/2006. Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken vraagt aan de NMBS om het proefproject van rechtstreekse treinverbinding tussen Oostende, Brugge en Rijsel meteen om te zetten in een permanente verbinding. Dat zou het toerisme ten goede komen.

Proef

In mei van dit jaar startten de NMBS en de Franse spoorwegen SNCF een proefproject met een rechtstreekse treinverbinding tussen Oostende, Brugge en Rijsel. Op vrijdag, zaterdag en zondag reden twee treinen per dag. Dit project ging van start onder een slecht gesternte, want er was weinig promotie en grote onduidelijkheid over de prijs van een ticket.

De NMBS is nu van plan om het proefproject te herhalen. Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken vraagt aan de NMBS om het proefproject meteen om te zetten in een permanente verbinding. 'De infrastructuur is er. Waarom stuurt men dan liever reizigers langs Brussel? Het wordt tijd dat de NMBS haar centralistisch denken om alles langs Brussel te laten verlopen, doorbreekt.' Volgens Johan Verstreken heeft een herhaling van het project geen zin als er structureel niets verandert aan het project. Hij kreeg in de commissie toerisme van het Vlaams parlement steun van minister Bourgeois, die tevens voorstander is van een permanente treinverbinding met Rijsel, maar vanuit de NMBS geen hoopgevende signalen kreeg. Minister Bourgeois verklaarde aan Johan Verstreken dat hij zich wil blijven engageren voor de promotie van een permanente treinverbinding tussen Rijsel en Brugge-Oostende.

Verstreken hoopt dat de NMBS op haar beslissing terugkomt, want een vlotte treinverbinding tussen Rijsel en de kunststeden Brugge en Oostende is noodzakelijk voor de toeristische sector van deze steden en van de hele provincie.

(FN-Meegedeeld-CD&V)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag