Economie

Brugse Kinepolis rijft eerste Kafka Award binnen


Audio Reportage


Brugge, donderdag 9/11/2006. Het systeem van intelligente cinemazetels, dat proef loopt in Kinepolis Brugge, waarmee bioscoopbezoekers via hun PC thuis een filmticket en een zitplaats in de zaal kunnen reserveren heeft de eerste Kafka Award gewonnen. Microsoft topman Bill Gates heeft de eerste Kafka Award in Brussel uitgereikt.

De voordelen voor de filmkijker, zoals minder of geen wachtrijen en reservering van voorkeurzitplaats worden er gecombineerd aan voordelen voor de filmverdeler, die nu veel sneller zicht heeft op de bezoekersaantallen per film.

Kafka Award

Eind juni lanceerden de Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging, het VBO, Microsoft en KPMG Advisory de Kafka Award, een wedstrijd die uitmondt in de beloning van de onderneming die de interne bureaucratie het best heeft bestreden. Bedrijven die administratieve formaliteiten voor klanten, leveranciers en/of personeel hebben vereenvoudigd zodat het makkelijker wordt zaken te doen, kwamen in aanmerking voor de prijs.

Kinepolis Brugge

Die prijs, die deze middag voor het eerst werd uitgereikt, komt dus uiteindlijk naar Brugge, waar de Kinepolis Group NV en Quick Sensor NV, de uitbater van filmzaal, samen met Quick Sensor NV, de ontwikkelaar van sensorsystemen, voor de wereldprimeur zorgden.

Staatssecretaris Q gelukkig

Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne over deze eerste Kafka Award: "Bureaucratie is geen monopolie van de overheid; ook bedrijven creëren zelf veel rompslomp. Met de Kafka Award belonen we het bedrijf dat het meest heeft vereenvoudigd voor zijn klanten, leveranciers en/of personeel. Iedereen moet de papierberg bestrijden, iedereen Kafka."

Wie niet won

De andere genomineerden waren Monti NV, dat verregaande administratieve vereenvoudiging en kostenbesparing voor klanten levert door elektronische formulieren in plaats van papier, Belpork VZW, verantwoordelijk voor het beheer en de certificatie van het Certus-kwaliteitslabel voor varkensvlees. Hun project vervangt die traceerbaarheidsdocumenten door één digitaal formulier dat nog eens voor een groot stuk automatisch wordt ingevuld. Ook Colruyt NV deed mee met 'Radio Colruyt' waarmee de medewerkers in alle Colruytwinkels tweemaal per week worden geïnformeerd. Die nieuwe winkelradio vervangt heel wat papieren berichten en klanten profiteren mee, want het winkelpersoneel is steeds op de hoogte van de laatste nieuwigheden. Group Thermote & Vanhalst, de leverancier van heftrucks en onderdelen dong mee met e-commercesysteem.

Maar de Kafka award komt dus in Brugge te staan...

(FN-Meegedeeld-VBO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag