Nieuws uit de Brugse regio

Cercle spelers moeten voortaan sociaal bewogen zijn


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 7/11/2006. Cercle Brugge wil waarden zoals respect, eerlijkheid en sociale bewogenheid, die in de missie van Cercle Brugge ingeschreven staan, in de toekomst meer en gerichter uitdragen via de spelers. Daarom zal voortaan in alle nieuwe contracten van de spelers worden opgenomen, dat elke Cercle-speler zich wekelijks twee uur beschikbaar houdt, om persoonlijk mee te helpen aan sociale projecten. De spelers moeten zich dus verbinden actief mee te werken met deze "Open Stadion"-aanpak.

Primeur voor Tom De Sutter

De eerste die zo'n contract ook werkelijk ondertekende, is Beloften-internationaal Tom De Sutter. Straks krijgen ook alle andere spelers met wie Cercle een nieuwe overeenkomst sluit zo een contract met deze bepaling erin.

Belgische primeur

Dat soort "community-projecten" bestaat in sommige Europese landen en ook enkele Belgische voetbalverenigingen lieten al interesse blijken, maar voor BelgiŽ is het initiatief van Cercle een primeur.

Deze morgen, net voor de training, deelde woordvoerder Pol Van Den Driessche deze belangrijke en bewuste keuze van het bestuur van Cercle Brugge mee aan de groenzwarte spelers. De eerste reacties klonken enthousiast.

(FN-Meegedeeld-Cercle)
Meer over Politiek    Pol Van Den Driessche    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag