Nieuws uit de Brugse regio

50 jaar Brugse reserveofficieren gevierd: nee wij sterven niet uit


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 4/11/2006. Deze morgen werd in Brugge het 50-jarig bestaan gevierd, van de Kring Reserveofficieren, die werd gesticht op 4 november 1956. De Brugse kring is inmiddels opgegaan in de Groepering Reservemilitairen West-Vlaanderen, die blijft in spelen op de wijzigingen ten gevolge van reorganisaties door Defensie.

Geen uitstervend ras

"Ondanks het krimpende leger, zal immers altijd de nood aan reserveofficieren bestaan," zegt ere Cdt Jef Daled, daarin bijgetreden door Luitenant Kolonel in de Reserve Andrť Lycke, de huidige voorzitter van de Groepering Reservemilitairen West-Vlaanderen. "Uiteraard hebben reeds heel wat reservisten de leeftijdgrens bereikt en behoren ze niet langer tot de actieve reserve. Van de reservisten die ooit als milicien hun militaire dienstplicht startten zijn er effectief nog heel wat actieve reservisten, zowel bij het Marine, Land, Lucht of Medisch Component van Defensie. Maar er dagen ook nieuwe reservisten op, uit alle lagen van de bevolking, die pogen met hun burgercompetentie een toegevoegde waarde te leveren aan Defensie. Een efficiŽnt leger heeft reserven nodig, en leger, politie en brandweer zijn uit een moderne maatschappij niet weg te denken."

Viering

50 jaar Reserveofficieren Brugge werd deze morgen gevierd, ondermeer met een neerlegging van bloemen aan het oorlogsmonument aan de Militaire Kapel en een academische zitting in de Gotische Zaal van het Brugse stadhuis.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag