Nieuws uit de Brugse regio

GGF geeft rode kaart voor voetbalstadion in Chartreuse


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 3/11/2006. Het Groene Gordel Front (GGF) uit Brugge geeft "een rode kaart" voor plannen voor de mogelijke bouw van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge in het Chartreusegebied. Die plannen zijn de voorbije dagen weer volop actueel geworden, omdat België zich voorneemt om samen met Nederland de mundial te organiseren in 2018. Daarvoor wil de voetbalbond drie nieuwe stadions realiseren: één in Brugge.

Niet in Chartreuse

"Alhoewel er schijnbaar nog niets is beslist – en de zoektocht naar een nieuw stadion even afgeremd wordt omdat Club dit jaar geen Champions League speelt en er dus veel minder inkomsten zijn – willen wij nu reeds een duidelijk NEEN zeggen tegen de verdere aantasting van de zuidelijke open Groene Gordel van bos, natuur, open ruimte en landbouwgronden tussen Oostkamp, St.-Michiels en Loppem," zegt Stef Boogaerts, voorzitter van het GGF. "Uitbreiden van natuur en bos en inbreiden van bebouwing is ons motto. Duurzame alternatieven zijn zeker te vinden indien het bestaande Euro 2000-stadion niet meer zou voldoen."

Het GGF wacht overigens nog altijd op de uitspraak van de Raad van State in de rechtszaak die Groen vzw heeft aangespannen tegen de bestemmingswijziging van het Chartreusegebied. "Als onze beweging zich, met argumenten en alternatieven, verzet tegen een hoofdkwartierenzone in het ene gedeelte van de groene long, dan is het logisch dat we ook opkomen voor het integraal behoud van het andere gedeelte van die long. Laat de Chartreuse over aan de landbouwers en de natuur, niet aan de marktlogica van het voetbal. Of gaan we de groene gordel dichtbouwen, net waar hij uitgebreid zou moeten worden?" vraagt Boogaerts zich af.

Rode kaart

"Wij geven dus een rode kaart aan de geheime voetbalplannen en doen een oproep tot duurzame stadsplanning. De Chartreuse speelt in de eerste klasse van de open ruimte-gebieden in het Brugse. En dat moet zo blijven!"

(FN-Meegedeeld-GGF)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag