Cultuur en evenementen

Don G. in de stadsschouwburg


Audio Reportage


Brugge, donderdag 12/10/2006. De titel lijkt verdraaid veel op die andere Don : Giovanni. Il Solisti del Vento maakte vanavond gebruik van een bewerking van de opera van Mozart door Josef Triebensee. Hij arrangeerde de muziek voor blazersensemble: gebruikelijk voor de 18de eeuw, zegt Francis Pollet die de muzikale leiding voor zijn rekening nam.

Op de vraag van wie het initiatief kwam voor de voorstelling, antwoordde Luk De Bruycker van Theater Taptoe dat Il Solisti del Vento naar hen toegekomen zijn om die bewerking van Triebensee ook voor het oog aanschouwelijk te maken. En of ze daar in geslaagd zijn konden we afmeten aan het applaus achteraf. 'Het is ook de bedoeling om nog meer te doen in die richting,' zegt De Bruycker. Hij vertelde in de foyer van de schouwburg in geuren en kleuren dat die vliegende Hollander van Wagner ook nog op zijn verlanglijstje staat.

De Knokse muziekschool was daar ook met een heel enthousiaste schare jongeren. Een welbespraakt meisje had van de voorstelling genoten en zoals het jongeren van haar leeftijd eigen is, had ze veel bewondering voor het reuzengrote hart boven de scène.

Om te kunnen genieten van poppentheater hoef je helemaal geen kind te zijn. Dat bewezen de vele volwassenen in de zaal. Misschien voelden ze zich gedurende de voorstelling wel weer stiekem kind.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag