Nieuws uit de Brugse regio

Ontwerpakkoord van sociaal plan voor Jabil Circuit


Audio Reportage


Brugge, donderdag 12/10/2006. Na langdurige onderhandelingen is deze middag een ontwerpakkoord van sociaal plan bereikt voor Jabil Brugge. Daar zijn 170 medewerkers het slachtoffer van een grote herstructurering van het Amerikaanse bedrijf, dat enkele jaren geleden de helft van Philips Brugge overnam.

Brugpensioen op 50

Er komt een brugpensioendossier op 50 jaar, dat ingediend wordt bij het Ministerie van Werk, waarbij zwaar de nadruk werd gelegd, op mogelijke hertewerkstelling van de ontslagen Jabil-medewerkers.

Inmiddels werd door de onderhandelaars trouwens reeds een jobbeurs georganiseerd in de week van 25 tot 29 september, waarbij verschillende bedrijven uit de ruimere Brugse regio hun vacatures kwamen voorstellen.

Goede financiŽle regeling

Naast de hertewerkstelling en het brugpensioendossier werd voor de naakte ontslagen een financiŽle regeling getroffen voor de arbeiders die overeenkomt met een inkomensgarantie volgens de formule Claeys voor bedienden (komt +/- overeen met ťťn maand opzeg per jaar anciŽnniteit) en voor de bedienden werd een verhoogde formule Claeys. Deze vertrekpremies moeten gezien worden als aanmoediging in het kader van de hertewerkstelling.

Maandag stemming

Het is de bedoeling dat dit ontwerp maandag 16 oktober aan de werknemers wordt voorgelegd. Dit zal gebeuren in een aparte vergadering voor de arbeiders en in een aparte vergadering voor de bedienden. "Om een goedgekeurd plan te hebben moeten zowel de arbeiders als de bedienden het ontwerp goedkeuren met 50% + 1 van de stemmen. Het is een te verdedigen akkoord, dat in de lijn ligt van eerdere akkoorden bij de Philips vestiging in Hasselt," zegt Luc Logghe van het ACV.

(FN-Meegedeeld-ACV)
Meer over Tewerkstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag