De trip" />
De trip">

Nieuws uit de Brugse regio

In het campagnespoor: de laatsten der Belgen (BUB)


Audio Reportage


Brugge, zondag 1/10/2006. In onze reeks "in het campagnespoor" zoeken wij ook de kleine partijen op. De Belgische Unie-Union Belge (BUB) bijvoorbeeld. Ja, het bestaat nog: een clubje van mensen die gelooft dat de unie van alle Belgen het antwoord is op onze vragen.

De triporteur van stand

Weinig alledaags is het campagnevoertuig van partijboegbeeld Ruben Cottenjé de Dauphin: geen auto, geen vracht-of bestelwagen, zelfs geen fiets. Dat zou allemaal veel te gewoon zijn. De BUB voert campagne in de triporteur van zijn goede vriend en partijgenoot Jean Janssens de Bisthoven, de kleinzoon van gouverneur, Léon baron Janssens de Bisthoven. Een voertuig van stand, bij wijze van spreken.

Legerdienst

Ook sommige voorstellen van de zeer overtuigde Belg Willy Retsin zijn niet echt gewoontjes te noemen: de invoering van een nieuwe legerdienst in Wallonië bijvoorbeeld, waar de Vlaamse jeugd, ongewapend uiteraard, discipline zou worden bijgebracht, en de kennis van de Franse taal, én omgekeerd... Zo wil de hij het ongenoegen bij de Brugse jeugd te lijf gaan.

De BUB is overduidelijk een vreemde eend in de Brugse politieke bijt, maar heeft, zo konden we merken, ook duidelijk een kern van overtuigde aanhangers,...

(FN-In het Campagnespoor)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag