Nieuws uit de Brugse regio

Moenaert bevestigt: eerstdaags bouwvergunning Fabricom in Lappersfortbos


Audio Reportage

Moenaert bevestigt: eerstdaags bouwvergunning Fabricom in Lappersfortbos
Brugge, donderdag 28/9/2006. Burgemeester Patrick Moenaert heeft zonet formeel bevestigd, dat er wellicht eerstdaags een bouwvergunning zal worden uitgereikt aan Fabricom, voor de bouw van een kantorencomplex in het Lappersfortbos in Brugge. "Ik ben optimistisch, dat dit zeker dit jaar nog zal gebeuren," zegt Moenaert. Er zal ook zo snel mogelijk werk gemaakt worden van de verbreding van de Vaartdijkstraat.

Openstelling park

Hij deed zijn verklaring aan onze redactie deze middag, naar aanleiding van de openstelling van een parkgedeelte in het bos, dat de Vlaamse gemeenschap voor 5 jaar huurt aan Fabricom.

Farce?

De Lappersfortersbeweging noemt de opening van het parkgedeelte een verkiezingsstunt van Moenaert en "een farce, want in de praktijk verandert er niets: de bedreigde stukken bos blijven bedreigd," zegt Joke De Baere.

Op maandag 14 oktober 2002 maakte een politieactie een einde aan de bezetting van het beroemdste zonevreemde bos van Vlaanderen, nadat natuuractivisten er op 11 augustus 2001 hun actie waren gestart.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Actie    Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag