Gemeenteraadslid Lucien Decoorne protesteerde hiermee, tegen" />
Gemeenteraadslid Lucien Decoorne protesteerde hiermee, tegen">

Nieuws uit de Brugse regio

In het campagnespoor: Decoorne Brugge duldt geen democratie


Audio Reportage

In het campagnespoor: Decoorne Brugge duldt geen democratie
Brugge, woensdag 27/9/2006. Aan de ingang van het Dexia Business Centre, in de bedrijvenzone de Blauwe Toren te Brugge, hielden leden van Bron&Decoorne een korte actie onder de noemer "Brugge duldt geen democratie".

Gemeenteraadslid Lucien Decoorne protesteerde hiermee, tegen het feit dat zijn volwaardige kandidatenlijst op de verschillende politieke debatten in Brugge wordt geweigerd, terwijl de opiniepeilingen zijn partij, zonder ze expliciet te noemen, 2% van de stemmen geven. Zijn campagnespoor wordt dus geblokkeerd, vindt Decoorne, die achter de niet-uitnodiging op debatten druk van de burgemeester ziet.

Fluweel?

"Het is duidelijk dat de partijen die zich hebben genesteld in de fluwelen zetels in politieke debatten voor geen onverwachte uitdagingen wensen te staan. De politieke agenda van alle debatten in de regio wordt bepaald door zij die vanuit hun nationale machtspositie de kieshervorming en de ondemocratische kiesdrempel hebben gestemd," zegt Decoorne, die op zijn lijst voormalige vertegenwoordigers heeft staan, van tal van "grote partijen".

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag