Nieuws uit de Brugse regio

Spirit wil samenaankoop voor zonnepanelen in Brugge


Audio Reportage

Spirit wil samenaankoop voor zonnepanelen in Brugge
Brugge, woensdag 27/9/2006. Iedereen ligt wel eens wakker van een te hoge elektriciteitsfactuur. Spirit Brugge kwam vandaag met een voorstel, dat Bruggelingen wil aanzetten om nog beter met energie om te springen en deze duurzaam aan te maken.

"Indien het stadsbestuur gezamenlijk zonnepanelen aankoopt voor haar inwoners kan er een aanzienlijke korting op verkregen worden. De gebruiker van deze panelen kan dan jaarlijks het bedrag dat uitgespaard wordt afbetalen aan de gemeente waardoor een grote investering uitblijft en toch voldoende energie ťn geld bespaard wordt," zegt Jasmijn Bonte.

"Er bestaan al verschillende steunmaatregelen om de aankoop van zonnepanelen te stimuleren. Zo betaalt de Vlaamse regering 10% van de investering terug, kan tot 40% van de aankoop afgetrokken worden van de belastingen en krijgen de houders een toelage van 450 euro als de panelen meer dan 1000 kWh produceren. Deze maatregelen zijn echter niet voldoende om meer mensen aan te zetten tot het gebruik van deze vorm van duurzame energie," vindt de politica. "Zonnepanelen worden steeds efficiŽnter. Direct zonlicht is zelf niet meer nodig, zolang er daglicht is produceren de panelen elektriciteit. Mensen kunnen via zonnepanelen makkelijk een vierde van de elektriciteitsrekening uitsparen. Met een systeem van samenaankoop willen we mensen over de drempel helpen...", besluit Bonte.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag