Cultuur en evenementen

Concertgebouw begint groots met The woman who walked into doors


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 23/9/2006. Zaterdag vond in het Concertgebouw de allerlaatste voorstelling plaats, van 'The woman who walked into doors.' Een aangrijpende opera-voorstelling over een Ierse vrouw die op een dag te horen krijgt dat haar echtgenoot neergeschoten is.

Voor haar een moment om op haar bewogen leven terug te kijken. In verschillende flashbacks, op een verbluffende manier, multimediaal als het ware, gebracht, blikt ze terug op haar leven : haar schooltijd, haar echtgenoot, haar kinderen, haar alcoholverslaving.

LOD, het ro theater, Kris Defoort en Guy Cassiers konden rekenen op heel knappe acteurs en muzikanten om de voorstelling compleet af te maken.

Het personage van Paula Spencer werd ontdubbeld. De zingende Paula werd op de planken gezet door de Amerikaanse sopraan Claron McFadden. Voor haar is er een nieuw genre geboren. Het is geen opera, het is geen musical. Muziektheater is nog de best passende benaming. Voor haar ging het stuk over een sterke vrouw die haar echtgenoot graag zag.

De Nederlandse Jacqueline Blom nam de sprekende kant van Paula voor haar rekening. Het viel haar ook op dat jonge mensen de weg naar het theater gevonden hadden en had ook veel lof voor de muziek van Kris Defoort. Ook die infraroodcameraatjes vond ze knap gevonden.

Etienne Siebens, artistiek leider van het Prometheus ensemble en chef-dirigent van het Symfonieorkest van Vlaanderen, had de muzikale leiding over de voorstelling. Hij kon terugblikken op 4 jaar die kunnen ingekaderd worden en in zijn herinneringen zullen gegrift blijven.

Ook het publiek was enthousiast, als we het applaus en het en de kreten van enthousiasme na de voorstelling mochten geloven. Een mooi begin van het seizoen 0607 van het Brugse Concertgebouw.

(Patrick Pieters-Op locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag