Nieuws uit de Brugse regio

Gemeenetebestuur overschrijdt de grenzen van het fatsoen


Audio Reportage


Damme, zaterdag 16/9/2006. In Damme heeft het gemeentebestuur eenzijdig een contract opgezegd met een café opgezegd, omdat de caféhoudster bevriend is met een kandidaat van het Vlaams Belang. Traditioneel komen de oudstrijdersverenigingen, genodigden uit Canada en het Dams stadsbestuur jaarlijks samen in de zaak bij Molentjesbrug, bij de herdenking van van de "Slag om ´t Molentje" in deelgemeente Moerkerke. Dat zou ook aanstaande zondag 17 september zo gebeuren: het café had reeds op 23 januari de schriftelijke bestelling van de drankjes en hapjes ontvangen.


'Gisteren vrijdag 15 september. Kwam hier echter Bert Van Haecke, verantwoordelijke van de stedelijke VZW Toerisme Damme, mij persoonlijk meedelen dat ik niemand moet verwachten en dat de bestelling dus geannuleerd is. Hij maakte overduidelijk, dat de reden was, dat mijn vriend kandidaat is voor de gemeenteverkiezingen op de lijst van het Vlaams Belang," zegt Emilienne Laseure van Fred´s café. 'Dit is dus de handelwijze van die o zo christelijke en zogezegde democratische partij CD&V.'

Juridisch onjuist

Ook regioverantwoordelijke Alain Quataert van VB tilt zwaar aan de zaak : "De grenzen van het fatsoen, zijn hier overschreden."

(FN-Meegedeeld-VB)

Meer over Politiek    CD&V    Vlaams Belang    Alain Quataert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag