Nieuws uit de Brugse regio

Grootste militaire oefening ooit in onze provincie gestart


Audio Reportage

Grootste militaire oefening ooit in onze provincie gestart
Brugge, vrijdag 15/9/2006. In Zeebrugge en Nieuwpoort is deze morgen, bijna ongezien, gestart met de grootste militaire oefening in de geschiedenis van onze provincie.

Amfibielanding

"Quick Response" is de naam van een oefening, die zich de komende weken zal afspelen in heel het land, maar die hier start. "Gedurende twee weken zullen meer dan 8.000 militairen een operatie uitvoeren als training op een buitenlandse opdracht," zegt provinciecommandant Slootmans, die tijdens de oefening de verbindingen tussen de oefenende troepen en de lokale overheden moet zien te co÷rdineren.

Internationaal

Er nemen naast een goeie 7000 Belgische troepen ook een 8OO-tal soldaten van eenheden uit Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Oostenrijk deel aan de operatie. De Land-, Lucht-, Marine- en Medische Component werken samen met de militairen uit het buitenland. Quick Response is dan ook de voornaamste oefening van Defensie in 2006.

Klein begonnen

Deze morgen vroeg begon de operatie op het terrein in het klein, met enkele gevechtsduikers, die voor een verkenningsoperatie aan land zijn gekomen. Vanaf maandag wordt echte amfibielandingen uitgevoerd, vanaf de Godetia, met Nederlandse landingsvaartuigen en met het droppen van para's. Dan wordt het "echt".

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag