op 26 september organiseert in het" /> op 26 september organiseert in het">

Nieuws uit de Brugse regio

Graaf Leopold Lippens ongewenst op debat in Boeverbos?


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 1/9/2006. Het ziet er naar uit dat ook graaf Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, ongewenst zal zijn op debat rond de lokale verkiezingen, dat het provinciebestuur van West-Vlaanderen op 26 september organiseert in het Boeverbos. Dat blijkt alvast uit briefwisseling tussen Ruben Cottenjé van de BUB en de bevoegde provinciale ambtenaar.

"De provincie laat alleen partijen toe op het debat, die onder een nationaal nummer naar de verkiezingen stappen. De provincie houdt er dus geen rekening mee, dat het hier om lokale verkiezingen gaat. In heel wat gemeenten komen zelfs alléén lokale partijen op. Zijn die dan minderwaardig? Bovendien wordt dit debat door de belastingsbetaler betaald, met hun belastingsgeld. Door iedereen, los van de partijkleur. Iedere partij moet dan ook kunnen meedoen aan het debat," zegt Cottenjé.

Gedreven door mensen als Lippens

"De provincie West-Vlaanderen heeft als leuze ´gedreven door mensen´, maar blijkbaar gaat horen sommige mensen daar niet bij. Laat de provincie toch gedreven worden door alle mensen. Graaf Léopold Lippens heeft ook geen nationaal verkiezingsnummer heeft gekregen, maar het lokale politieke debat in onze provincie zou zeker een stuk armer worden, zonder zijn zeer persoonlijke en unieke inbreng. Zullen ze Graaf Lippens ook aan de deur zetten in het Boeverbos?"

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag