Nieuws uit de Brugse regio

Terwijl in Borsbeek gekapt wordt: nieuwe bomen rond de luchthaven


Audio Reportage


Oostende, zondag 27/8/2006. Terwijl naast de luchthaven van Deurne verder bomen gekapt worden in Borsbeek, komt vanuit Oostende veel positiever luchthavennieuws, dat deze keer ook een zeer positieve ecologische noot meeheeft.

Het stadsbestuur is immers haar plannen om een woonuitbreidingsgebied vlak naast de luchthaven maar deels te laten bebouwen en omdat de nieuwe woonzone minder geluidsoverlast en luchtvervuiling zou moeten ondergaan, komt er naast de landingsbaan een nieuwe groenzone met heel wat bomen.

De bufferzone komt er na lobbywerk van het plaatselijke buurtcomité Corporate Vollege 2 (CV2) en de Bond Beter Leefmilieu (BBL). Minister Dirk Van Mechelen heeft reeds beslist om het deel van het woonuitbreidingsgebied vlakbij de startbaan niet te laten ontwikkelen, en de plannen voor de bufferzone worden nu uitgetekend in de afbakening van het stedelijk gebied Oostende en in het structuurplan van de stad.

Een succesverhaal waarin politiek, de buurt en groenen er in geslaagd zijn om economie en ecologie met elkaar te verzoenen... Nick Verleye van CV2, die zich reeds jaren inzet voor dit dossier is opgelucht en tevreden...

(FN-Eigen berichtgeving)
Meer over Milieu    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag